Zorgen over tarieven zwembad

E267F45F-8B7E-4A8B-91AD-581E04E41341.jpeg
Jeroen van der Laan SGP-ambachtNov21-ceesvdwal_9.jpg
Door J. van der Laan, P. Boudewijn op 8 mei 2023 om 08:00

Zorgen over tarieven zwembad

Vorig week bleek dat door onvoorziene omstandigheden een gedeelte van het buitenbad van zwembad De Louwert later zal opengaan. Daarnaast zijn de toegangsprijzen fors gestegen. De SGP-ChristenUnie fractie heeft vragen gesteld over deze twee punten. “Het moet voor iedereen mogelijk blijven om te gaan zwemmen.”

Vorige week bleek dat door onvoorziene omstandigheden het wedstrijdenbad, recreatiebaden bubbelbad later konden worden geopend dan gepland. Daarnaast bleek ook de glijbaan nog niet beschikbaar bij de opening van het buitenbad. Raadslid Jeroen van der Laan: “De gemeenteraad was hier niet van op de hoogte en vindt het jammer dat dit is gebeurd.” De SGP-ChristenUnie koppelt dit aan de fors gestegen prijzen van de zomerabonnementen. “Voor iedere Nederlander is het leven de afgelopen jaren duurder geworden. Toch hebben wij zorgen om de snelheid waarmee de tarieven van zwembad De Louwert stijgen. De prijs van een zomerabonnement is bijvoorbeeld in vergelijking met vorig jaar met 12% gestegen.” Daarom willen ze graag van het college een volledig overzicht van de toegangsprijzen van de afgelopen jaren en willen hierbij een verband zien met de contractueel afgesproken prijsontwikkeling en doorgevoerde inflatiecorrectie. “Wij maken ons zorgen omdat het lijkt dat Sportfondsen telkens op de maximale verhoging gaat zitten die ze mogen doorvoeren.”

Gezinsabonnement 
De SGP-ChristenUnie fractie heeft ook gevraagd of er onderzoek gedaan kan worden of het mogelijk is dat inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht een korting krijgen. “Daarnaast heeft de gehele gemeenteraad al diverse malen gevraagd of het gezinsabonnement weer kan terugkomen”, zo geeft raadslid Boudewijn aan. “Wij vinden dit echt een enorm gemis dat dit er niet is. Daarom willen we dat dit tussentijds wordt ingevoerd, zodat gezinnen tegen gunstige voorwaarden kunnen gaan zwemmen. En als dit niet lukt moet het in ieder geval op langere termijn worden opgenomen in de nieuwe overeenkomst met Sportfondsen of met een andere partij die het zwembad gaat exploiteren.”