Minder paaltjes in de wijk

SGP-ambachtNov21-ceesvdwal_38.jpg
SGP-ambachtNov21-ceesvdwal_41.jpg
Door W. Dubbelman op 24 januari 2022 om 14:04

Minder paaltjes in de wijk

Wim Dubbelman, kandidaat gemeenteraadslid namens de SGP-ChristenUnie, vindt het belangrijk dat er in de gemeente minder paaltjes staan en wil ook dat er een opknapbeurt van de oude wijken zal plaatsvinden.

In de gemeente staan duizenden paaltjes. Soms dienen ze een duidelijk doel, maar heel vaak staan ze om te voorkomen dat bijvoorbeeld een auto het trottoir oprijdt, wat vrijwel onmogelijk is. “Op sommige plaatsen moeten ze echt blijven staan, maar op veel meer plaatsen kunnen ze weg. Ze gaan eigenlijk uit van een wantrouwende houding tegen over de burger.” Daarnaast is de veiligheid in het gedrang. “Vooral fietsers maken veel ongelukken als ze op zo’n paaltje klappen op een fietspad. Uit onze contacten met de ambulancedienst blijkt dat dit tot ernstige ongevallen leidt.” Wim wil dus paal en perk stellen aan deze situatie.

Oude wijken

Hendrik-Ido-Ambacht is een gemeente met veel groen. Daarnaast is het straatmeubilair in de nieuwe wijken goed op orde. “Zo zijn er mooie speelveldjes, goed onderhouden groenbakken en parkeerplaatsen. Dit juich ik toe.” Wim vertelt dat het kwaliteitsniveau per wijk wel lijkt te verschillen. “Ik woon in de wijk De Sandeling welke weer vastligt aan de wijk De Krommeweg. Vooral daar is er de afgelopen veertig jaar weinig structureel vervangen. Ik wil me hard maken voor het vervangen van straatmeubilair, opknappen van groenbakken en het weer netjes maken van de bestrating. Ook zou het aantal parkeerplaatsen omhoog moeten. Toen dit soort wijken werden ontworpen waren er nog veel minder auto’s.” Wim Dubbelman (59 jaar) is sinds enige tijd betrokken bij de lokale politiek. De gemeenteraadsverkiezingen zijn 14-16 maart 2022 en Wim is kandidaat 8 op de SGP-ChristenUnie-lijst.

Labels: ,