SGP-ChristenUnie wil relatieloket in Hendrik-Ido-Ambacht

Relatieloket SGP-CU.jpg
M_Kamphuis_2021.jpg Jeroen van der Laan
Door M. Kamphuis, J. van der Laan op 20 december 2021 om 08:00

SGP-ChristenUnie wil relatieloket in Hendrik-Ido-Ambacht

Als het aan de SGP-ChristenUnie ligt, komt er zo snel mogelijk een relatieloket in Hendrik-Ido-Ambacht waar inwoners terecht kunnen met al hun hulp- en ondersteuningsvragen bij relatieproblemen. Dat is één van de opvallende plannen uit het verkiezingsprogramma van de partijcombinatie welke binnenkort wordt gepubliceerd.

Raadslid Martine Kamphuis, zelf werkzaam in de jeugdhulp, legt uit waarom dat zo belangrijk is. “Uit allerlei onderzoeken blijkt dat veel van de zorgvragen in de jeugdhulp een verband hebben met echtscheidingen van de ouders. In veel gemeenten zie je scheidingsloketten om een echtscheiding wat soepeler te laten verlopen. Wij willen aan de andere kant beginnen, het bieden van hulp aan ouders die samen hun relatieprobleem willen aanpakken.” Collega raadslid Jeroen van der Laan vult aan: “Martine en ik hebben namens de SGP-ChristenUnie al eerder een (v)echtscheidingsmanifest aangeboden aan de wethouder toen hij een preventieplan ging opstellen. Wij zijn er echt van overtuigd, ook door de eerder genoemde onderzoeken dat het goed is voor kinderen als het aantal echtscheidingen daalt. En wij willen voorkomen dat mensen dat alleen kunnen doen door begeleiding bij een soepele scheiding. Waarom beginnen we niet aan de positieve kant en bieden we hulp aan mensen die er nog aan willen werken om hun relatie te behouden?”

Woningen
Overigens snijdt het mes aan twee kanten volgens Van der Laan: “Bij een echtscheiding zie je logischerwijs dat mensen niet meer in hetzelfde huis blijven wonen, maar twee huizen nodig hebben. Dit is één van de redenen voor het huidige tekort aan voldoende betaalbare woningen. Het bouwen van voldoende betaalbare woningen is overigens een ander speerpunt van de SGP-ChristenUnie. Dus door in te zetten op behoud van relaties doe je ook iets aan de krapte op de woningmarkt.”

Labels: ,