Ambacht moet zelfstandig blijven

Schermafbeelding 2022-03-08 om 18.50.46.png
Logo SGP-ChristenUnie 2016 vierkant jpg
Door Webredactie op 8 maart 2022 om 15:54

Ambacht moet zelfstandig blijven

André Flach, lijsttrekker van de SGP-ChristenUnie vindt de zelfstandigheid van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht van grote waarde voor het dorpse karakter, de Ambachtse identiteit en de betrokkenheid van inwoners. “Het dorps karakter blijft behouden door de kleinschaligheid van de gemeente en de nabijheid van het gemeentebestuur.”

André (45 jaar) is voor de derde keer lijsttrekker van de SGP-ChristenUnie en is inmiddels twaalf jaar werkzaam als wethouder. “Veel Ambachters, of ze nu geboren en getogen zijn in ons dorp of er nog maar enkele jaren wonen als ‘import’ voelen zich juist daarom zo thuis in onze gemeente. Er wordt vaak tegen me gezegd: Houden zo, het is goed voor elkaar in Ambacht”, vertelt hij.

Betrokkenheid en luisteren naar inwoners
Ambachters zijn betrokken mensen. Via kerken en een bloeiend verenigingsleven is de onderlinge verbondenheid groot, vertelt André. “Je wordt nog gekend in Ambacht. Daar passen een gemeentebestuur en een ambtelijke organisatie bij die dichtbij de mensen staan. De SGP-ChristenUnie wil graag dat de burgemeester, de wethouders en de raadsleden benaderbaar en aanspreekbaar zijn voor alle inwoners.  Flach ziet een ander belangrijk voordeel in zelfstandigheid. “De door velen zo gewaardeerde zondagsrust, ook voor winkels gaat verloren bij een fusie met de buurgemeente Zwijndrecht.” André benadrukt dat de SGP-ChristenUnie juist om die zelfstandigheid te behouden graag regionaal wil samenwerken. “Eén gezamenlijke sociale dienst heeft zijn nut bewezen en de economische samenwerking en regionale lobby zijn zeer belangrijk voor onze ondernemers.”