Groenonderhoud kan beter

Erik.jpg
SGP-ambachtNov21-ceesvdwal_14.jpg
Door E. van Hartingsveldt op 2 februari 2022 om 21:38

Groenonderhoud kan beter

Erik van Hartingsveldt, gemeenteraadslid namens de SGP-ChristenUnie, vindt dat de kwaliteit van het gemeentegroen in Hendrik-Ido-Ambacht moet verbeteren. “Meer groen, maar minder onkruid, 500 bomen erbij en weg met hondenpoep.”

Erik die inmiddels ruim tien jaar deel uitmaakt van de Ambachtse gemeenteraad is trots op het groene dorpse karakter van zijn gemeente. “Maar de kwaliteit van onderhoud moet echt omhoog.” De SGP-ChristenUnie vindt hoogwaardig groenonderhoud belangrijk. “Wij willen het onderhoud van de openbare ruimte weer op het oude niveau brengen: meer en kwalitatief hoogwaardiger groen. Er moeten 500 extra bomen worden geplant in  de komende vier jaar. Ook voor deze periode kijken we graag met bewoners waar die het beste aangeplant kunnen worden. Verder moet de onkruidbestrijding steviger en vooral effectiever worden aangepakt.” aldus van Hartingsveldt.

Hondenpoep
Erik vertelt verder dat de fractie van de SGP-ChristenUnie zich in de vorige periode heeft ingespannen om 2,5 hectare extra groen rondom het Perenlaantje te behouden. “Hierdoor zijn twee gebieden op een natuurlijke manier aan elkaar verbonden zodat er een groot wandelgebied in De Volgerlanden is ontstaan. Een groener Ambacht, dat is ons doel!” Verder wil Van Hartingsveldt de overlast van hondenpoep terugdringen door betere communicatie maar ook handhaving omtrent de opruimplicht. “Ik hoor dat er veel onduidelijkheid is waar de viervoeters wel of niet uitgelaten mogen worden.” De gemeenteraadsverkiezingen zijn 14-16 maart 2022 en Erik is kandidaat 6 op de SGP-ChristenUnie-lijst.

Labels: