Meer aandacht voor speelplaatsen

SGP-ambachtNov21-ceesvdwal_43.jpg
SGP-ambachtNov21-ceesvdwal_44.jpg
Door C. Bezemer op 15 januari 2022 om 19:44

Meer aandacht voor speelplaatsen

Hendrik-Ido-Ambacht – Cornee Bezemer, kandidaat gemeenteraadslid namens de SGP-ChristenUnie vindt het belangrijk dat de gemeente extra aandacht gaat besteden aan speelgelegenheden voor kinderen. “Een ruiger speelaanbod moet door de hele gemeente aanwezig zijn.”

Bezemer vindt dat de gemeente ervoor moet zorgen dat kinderen zich buiten kunnen ontspannen en zichzelf kunnen zijn. Voor jonge kinderen is het van belang dat er dichtbij goede speelgelegenheden zijn. “Dit kan een speeltuintje zijn maar voor wat oudere kinderen is het belangrijk dat ook ruiger speelaanbod door de hele gemeente aanwezig is. De SGP-ChristenUnie is er een voorstander van om wanneer er ruimte vrij komt ook eens te kijken of er een speelgelegenheid van gemaakt kan worden. Cornee benadrukt dat er al heel veel goede speelgelegenheid is in Ambacht. “Denk bijvoorbeeld aan het Jeugdspeelpark en op veel andere plaatsen in de gemeente ook. “Maar het is echt belangrijk dat dit er meer worden. Kinderen moeten met natuurlijke elementen uit de natuur kunnen spelen, omdat dit bijdraagt aan hun creativiteit en fantasie. Fijn dat een gebied rond het Perenlaantje behouden is, dat is bijvoorbeeld een mooie aanvulling.”

Cornee (40 jaar) is voor de komende verkiezingen kandidaat raadslid voor de SGP-ChristenUnie. Naast zijn werk als schoolleider op de Willem de Zwijgerschool in Hendrik-Ido-Ambacht wil hij zich binnen de politiek graag inzetten voor jongeren. “Goede zorg voor de jeugd begint in de gezinnen. Hier wordt de basis gelegd voor alles wat komt. Wanneer met de opvoeding in het gezin ondersteuning nodig is, moet de gemeente dat bieden. Daarbij is het van belang dat ouders de vrijheid behouden om te kiezen voor identiteitsgebonden zorg. Op deze manier ontstaat een goede basis voor ondersteuning.” De gemeenteraadsverkiezingen zijn 14-16 maart 2022 en Cornee is kandidaat 9 op de SGP-ChristenUnie-lijst.

Labels: ,