SGP-ChristenUnie gaat onderzoek doen naar mening inwoners over afvalbrengstation.

Foto HVC-onderzoek.jpg

De fractie van de SGP-ChristenUnie wil de mening van de inwoners horen over de ervaringen met de milieustraat. V.l.n.r. Kees van Ekeren, Erik van Hartingsveldt en Bart van Ginkel. Foto: SGP-ChristenUnie

woensdag 14 juli 2021 21:42

De SGP-ChristenUnie wil de mening van de inwoners horen over hun ervaringen met het afvalbrengstation in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze is benieuwd naar de wachttijd, de geleverde service en naar suggesties.

De fractie van de SGP-ChristenUnie doet dit onderzoek omdat het lijkt alsof de wachttijden de laatste jaren telkens meer toenemen. “Veel mensen uit Alblasserdam, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht komen dagelijks naar het afvalbrengstation om daar hun afval te brengen. Volgens afvalverwerker HVC bedraagt de gemiddelde wachttijd soms twee uur. Soms is het zo druk dat het verkeer tot aan de doorgaande weg stil komt te staan, ook al wordt er regelmatig een verkeersregelaar ingezet”, zo geven de raadsleden Van Ginkel, Van Hartingsveldt en fractievolger Van Ekeren aan.

Inzicht
Volgens raadslid Bart van Ginkel is het doel van dit onderzoek om gebruikerservaringen te verzamelen om zo meer inzicht te krijgen in de problematiek. Erik van Hartingsveldt geeft aan dat de antwoorden anoniem verzameld worden en bedoeld zijn om gerichtere vragen te stellen aan de verantwoordelijk wethouder. Fractievolger Kees van Ekeren geeft aan dat hij ook graag antwoord wil op de vraag hoe vaak en op welke tijdstippen er gebruik gemaakt wordt van de milieustraat. “Ook ben ik benieuwd hoeveel afval bezoekers per keer wegbrengen”. We hopen erachter te komen wat de bezoekers acceptabel vinden.”

Onderzoek
Het onderzoek wordt verspreid via social media en de lokale media in de deelnemende gemeentes uit Alblasserdam, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De enquête is in te vullen door de QR-code te scannen of door op deze link te klikken:
https://forms.gle/LsaJxksYH3zmuuKP9 
Na het onderzoek zal de fractie de meningen bundelen en op basis hiervan vragen formuleren aan de wethouder.

« Terug