Beperk kosten begraven

Uitvaartcentrum van de Begraafplaats Achterambacht.JPG

Op voorstel van de SGP-ChristenUnie zullen de gemeentelijke kosten voor een begrafenis volgend jaar niet stijgen. Op de foto het uitvaartcentrum van de Begraafplaats Achterambacht. Foto: SGP-ChristenUnie H-I-Ambacht

maandag 11 november 2019 17:20

De SGP-ChristenUnie heeft tijdens de begrotingsbehandeling van afgelopen donderdag een amendement ingediend om de kosten van het begraven in de gemeente niet te laten stijgen. Dit amendement is aangenomen, dit betekent dat de kosten van begraven volgend jaar niet zullen stijgen.

Het voorstel (dat in de begroting stond) was voor om de tarieven met 2,6% te verhogen. De SGP-ChristenUnie gaf aan dat er is afgesproken in het coalitieakkoord dat de begraafplaats niet kostendekkend hoeft te zijn. “Begraven mag niet alleen beschikbaar zijn voor mensen met een voldoende hoog inkomen. De bijkomende kosten voor een begrafenis zijn al erg hoog. Wij vinden dat de keuze tussen een begrafenis en een crematie niet mag worden beheerst door de kosten. Daarom willen we kosten voor een begrafenis niet verder verhogen.”

« Terug